Du är här:Start > Om oss > Nyheter > Coronaviruset

Coronaviruset

Den pågående smittspridningen väcker just nu många frågor. Bodakyrkan har beslutat att ställa in torsdagarnas bön & samtalsgemenskap för pensionärer, men i övrigt hålls våra mötesplatser fortsatt öppna. Vi ber dock dig med sjukdomssympom eller som tillhör riskgrupper att stanna hemma, och vi hälsar inte varandra med handslag eller kramar när vi möts. Vi får också påminna varandra om att höra av sig till de som vi vet är sjuka och äldre som kan behöva extra omsorg och praktisk hjälp. Eventuella förändringar och inställda samlingar kommer att meddelas här på hemsidan. Och så får vi förenas i bön för vår värld!

Bön formulerad utifrån Jesaja 35
Gud, du som ger styrka åt kraftlösa armar och stadga åt skälvande knän.
Du som säger till de som är vettskrämda: ”Fatta mod, var inte rädda!"

Gud, du som lovar att vatten bryter fram i ödemarken och en väg även där schakalerna vilar. Hjälp oss alla att hålla vårt hjärta och våra ögon fästa vid
dig. Hjälp oss att inte sluta lita på att du är Gud och att du innerst och ytterst håller allt i din hand.

Jesus Kristus du som är hela världens ljus, du som i fastetid går med oss på den svåra vägen mot Jerusalem, stanna hos alla som är oroliga, stanna hos alla som är sjuka, lys vägen för beslutsfattare, gå vid varje sjukvårdsanställds sida. Tack att vi får lita på att du är vår medvandrare och aldrig viker från vår sida.

Heliga Ande, kom med kraft och tröst till alla som sörjer en förlorad anhörig, till den som ligger sjuk just nu, till personal över hela världen som sliter.
Upplys oss alla, goda Ande, om hur vi bäst ska handla nu. Hjälp oss att
göra det vi kan för att minska smitta, rädsla och misstro.

Till hela din värld som lider av så många slag. Förbarma dig Jesus Kristus. Du som går kärlekens väg, hjälp oss att fortsätta älska varandra, visa vänlighet och barmhärtighet mot varandra, även när det larmar. Hjälp oss alla att handla ansvarigt. Så ber vi också - förbarma dig över oss syndare, du som går kärlekens väg, du som kämpar kampen och besegrar allt mörker.

Amen.

Publicerat den 16 mars